Terug naar overzicht
09 april 2020

 

Nu ook Nederland volop getroffen wordt door de uitbraak van het Coronavirus, realiseren we ons meer dan ooit hoe belangrijk het is dat wij ook in deze periode uw mobiliteit kunnen garanderen.

Daarom geven we u in dit artikel antwoord op de vragen die u aan ons gesteld heeft.

Is onze showroom open of niet?

Onze showroom is vooralsnog open. Gezien de snelle ontwikkelingen adviseren we uw bezoek aan onze showroom of werkplaats telefonisch even aan te kondigen, zodat u er zeker van kunt zijn dat onze medewerkers direct voor u klaar staan.


Is het wel veilig om langs te komen?

In deze onzekere tijden begrijpen wij volledig dat u misschien aarzelt ons te bezoeken. Wij kunnen u echter verzekeren dat we alle mogelijke voorzorgsmaatregelen hebben getroffen om uw gezondheid te beschermen.

Onze hele organisatie volgt uiteraard de richtlijnen van het RIVM en de GGD. Dit houdt onder andere in dat we contactloos begroeten en zowel onderling als met u 1,5 meter afstand bewaren.  We hebben extra aandacht voor het naleven van de hygiëneprocedures. Ook in de werkplaats nemen we alle voorzorgsmaatregelen in acht. Zo werken we met stoelhoezen en desinfecterende middelen. Daarnaast zijn eventuele medewerkers met lichte klachten geacht thuis te blijven. Mocht u zelf ook klachten hebben dan willen we u ook verzoeken om niet langs te komen. We kunnen in dit geval al uw vragen online en per telefoon beantwoorden.


Ik kan niet langskomen, maar ik heb een vraag of wil meer informatie

We zijn op verschillende manieren bereikbaar indien u niet naar de showroom kunt komen. Uiteraard kunt u alle informatie raadplegen op onze website, maar mocht u liever persoonlijk contact hebben, dan zijn onze verkoopadviseurs tevens online en per telefoon bereikbaar. Zij zullen u met alle plezier helpen bij vragen over een nieuwe of gebruikte auto.

En met de online bestelmodule kunt u direct digitaal uw gewenste auto samenstellen en bijvoorbeeld uw private leasecontract volledig online aanvragen. Neem contact op met Marco van Bragt, Marijn den Breejen of Rick Vos. Telefonisch zijn zij bereikbaar op 0183-402521 of stuur een app en per mail via verkoop@denbreejen.com 


Ik heb een nieuwe auto besteld, hoe zit het met levering?

Aangezien de levering van uw nieuwe Opel afhankelijk is van het moment waarop en het type auto dat u besteld heeft, willen we u vragen contact met ons op te nemen; wij kunnen u hier meer informatie over verstrekken. Op een later tijdstip kunnen we u op de hoogte brengen omtrent de details van uw bestelling. 


Mijn auto heeft reparatie / een servicebeurt nodig, kan ik gewoon langskomen?

Onze werkplaats is vooralsnog gewoon geopend. Om er zeker van te zijn dat u niet voor een gesloten deur staat, verzoeken we u om vooraf contact op te nemen. Samen zullen we door de mogelijkheden lopen voor reparatie/service afgestemd op uw persoonlijke situatie. Zo kunt bijvoorbeeld gebruik maken van onze haal- en breng service. 


Ik wil een nieuwe auto kopen, hoe doe ik dit?

Natuurlijk kunt u naar onze showroom komen,  we helpen u graag bij het uitzoeken/samenstellen van uw nieuwe Opel.

Mocht u nu niet in de gelegenheid zijn om langs te komen dan kunt u contact met ons opnemen om te kijken wat de mogelijkheden zijn om uw nieuwe Opel aan te schaffen.

Daarnaast kunt u direct online uw nieuwe auto bestellen indien u een private lease contract wenst af te sluiten. Met onze online bestelmodule stelt u simpelweg eerst uw auto samen waarna u direct uw private lease contract kunt aanvragen.  

Neem contact op met Marco van Bragt, Marijn den Breejen of Rick Vos. Telefonisch zijn zij bereikbaar op 0183-402521 of stuur een app en per mail via verkoop@denbreejen.com 


Ik wil een occasion kopen, hoe doe ik dit?

Natuurlijk kunt u naar onze showroom komen,  we helpen u graag bij het aankopen van een occasion

Mocht u nu niet in de gelegenheid zijn om langs te komen dan kunt u contact met ons opnemen om te kijken wat de mogelijkheden zijn om een occasion aan te schaffen.

Het is bijvoorbeeld mogelijk om, bij serieuze interesse, een proefrit op locatie te organiseren.

Neem contact op met Marco van Bragt, Marijn den Breejen of Rick Vos. Telefonisch zijn zij bereikbaar op 0183-402521 of stuur een app en per mail via verkoop@denbreejen.com 


 

Is levering aan huis mogelijk?

Heeft u een nieuwe auto besteld en wordt die binnenkort afgeleverd? Neemt contact met ons op om te kijken wat de mogelijkheden zijn voor een eventuele levering aan huis.

Waar kunnen we je mee helpen?

Vul het formulier in, Bel ons of stuur ons
een appje via WhatsApp.

Vul een naam in
Vul een e-mailadres in
Vul een vraag in
Invalid Input
Invalid Input

marco martijn